Fórum

2008. február 11., hétfő

Levesgyöngy

Szeretitek a készen kapható levesgyöngyöt? Az én gyerekeim imádják. A napokban felfedeztem a receptjét: egyszerű, gyors, olcsó.
Hozzávalók:

1 egész tojás
2 evőkanál liszt

olaj v. zsír a sütéshez

Elkészítés: Egy tojást simára keverünk liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sóval ízesítjük. Szűrőkanálon (vagy tésztaszűrőn) keresztül, állandó keverés mellett (hogy ne csíkokat, hanem borsókat kapjunk) bő, nagyon forró zsiradékba csorgatjuk, és rózsaszínűre sütjük. Jól lecsorgatjuk, szívópapírra terítjük.

Tanácsok: Az éppen nem szükséges mennyiséget kihűlve jól zárható üvegbe tesszük, szobahőmérsékleten is sokáig eltartható.

Nincsenek megjegyzések: