Fórum

2011. június 6., hétfő

Képfelrakás blogokban, fórumokban

Néha nem csak a kezdő internetezőknek okoz gondot a képek megosztása. Sok fórumon például nem lehet közvetlenül képet feltölteni, hanem egy külső képmegosztót kell keresnünk, ahonnan bemásolhatjuk a képet magát, vagy az elérhetőségét. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Válasszunk ki egy képet, amit feltöltenénk, és keressünk egy képfeltöltő oldalt, aminek segítségével majd megoszthatjuk azt. Ilyen oldal pl. ahttp://www.kepmegoszto.com/
A kép feltöltéséhez a következő felületen válasszuk ki a saját gépünkön lévő mappákból azt a képet, amit feltölteni szándékozunk:


Miután a képet kiválasztottuk, nyomjuk meg a Feltöltés gombot.

Ha mégsem ezt a képet szerettük volna, a kuka ikonra kattintva eldobhatjuk azt.
Miután feltöltöttük, a következő felületet látjuk:
A közzétételünk céljának megfelelően válasszuk ki, és másoljuk ki a kód-ablakból a megfelelő kódsort.
Ha magát a linket akarjuk megosztani, akkor a Link kódsort másoljuk. Ha a blogunkba szeretnénk bemásolni, akkor a blogspotos felületen a Bejegyzéseknél válasszuk a HTML-kód szerkesztése fület, és másoljuk be a HTML forráskódot:


Majd az Írás mezőbe visszalépve írhatjuk magát a szöveget.

Fórumokban azért is előnyös a képmegosztó oldal használata, mert sokszor az eredeti kép túl nagy lenne. Így nem kell bajlódnunk a kicsinyítéssel sem. A Fórum kód ablakban lévő kódsort másoljuk ki, és illesszük be a megfelelő fórumba.

Akinek van facebook-oldala, a facebook-os ikonra kattintva közvetlenül oda is beteheti a képet.

Nincsenek megjegyzések: