Fórum

2010. február 3., szerda

Farsangi jelmez -fa

Hosszú gondolkodás után kisütöttük, hogy a Nagylány fa legyen az alsós jelmezbálon. Hozzávalók:

sok falevél, célszerű polár (termó) anyagból kivágni, mert ennek nem foszlik a széle szegés nélkül sem -ha van több zöld árnyalatunk, még jobb

barna felső, barna sapka, barna harisnya


A barna sapkát fészek-formára igazgatjuk, ez lesz majd az a bizonyos plusz, ami az egyszerű fajelmezt feldobja

Szintén polárból készítünk egy kismadarat, aki majd a fészekben fog csücsülni, papírra rajzoljuk a mintát, rágombostűzzük a polárra, 2 rétegban kivágjuk. Elkészítjük a madárka szemeit (varrva, vagy gyöngyből), a madár testét pelenkaöltéssel szépen összevarrjuk, majd kitömjük.A fészket fonallal tömtem ki (bogyós fonal), de lehet pl raffiával, vagy szétszabdalt polárcsíkokkal is, lényeg, hogy jöl rögzíthető legyen. Merkelőtűbe (tompa végű, vastag tű) olyan fonalat fűztem, mint amiből a sapkát is horgoltam, ezzel varrtam össze fészekformává, és ezzel rögzítettem a fonalköteget a belsejében. A madarat cérnával varrtam az oldalához és az aljához is. Végül a fszek aljára gumit rögzítettem, hogy könnyű legyen felvenni, a fa vállára :) igazítani.


Maga a fa teste, azaz a barna felső sok levéllel egyszerűen készült, a faleveleket 2-3 öltéssel erősítettem a felsőhöz.


Végül a hajba kerülő leveleket készítettem el: csittcsattra pár öltéssel rávarrtam a csattól egy kicsivel nagyobb méretűre vágott polár leveleket.


Használatban:

1 megjegyzés:

Altair írta...

Milyen jó ötlet!

Nekem idén a kicsi pincér lesz vagy denevér (minden nap más szeretne), a nagyot viszont brazil jelmezbe kell húzni, úgyhogy mindenki szambatáncos lesz fekete-pirosban.