Fórum

2010. február 3., szerda

Farsangi jelmez -fa

Hosszú gondolkodás után kisütöttük, hogy a Nagylány fa legyen az alsós jelmezbálon. Hozzávalók:

sok falevél, célszerű polár (termó) anyagból kivágni, mert ennek nem foszlik a széle szegés nélkül sem -ha van több zöld árnyalatunk, még jobb

barna felső, barna sapka, barna harisnya


A barna sapkát fészek-formára igazgatjuk, ez lesz majd az a bizonyos plusz, ami az egyszerű fajelmezt feldobja

Szintén polárból készítünk egy kismadarat, aki majd a fészekben fog csücsülni, papírra rajzoljuk a mintát, rágombostűzzük a polárra, 2 rétegban kivágjuk. Elkészítjük a madárka szemeit (varrva, vagy gyöngyből), a madár testét pelenkaöltéssel szépen összevarrjuk, majd kitömjük.



A fészket fonallal tömtem ki (bogyós fonal), de lehet pl raffiával, vagy szétszabdalt polárcsíkokkal is, lényeg, hogy jöl rögzíthető legyen. Merkelőtűbe (tompa végű, vastag tű) olyan fonalat fűztem, mint amiből a sapkát is horgoltam, ezzel varrtam össze fészekformává, és ezzel rögzítettem a fonalköteget a belsejében. A madarat cérnával varrtam az oldalához és az aljához is. Végül a fszek aljára gumit rögzítettem, hogy könnyű legyen felvenni, a fa vállára :) igazítani.


Maga a fa teste, azaz a barna felső sok levéllel egyszerűen készült, a faleveleket 2-3 öltéssel erősítettem a felsőhöz.


Végül a hajba kerülő leveleket készítettem el: csittcsattra pár öltéssel rávarrtam a csattól egy kicsivel nagyobb méretűre vágott polár leveleket.


Használatban:

1 megjegyzés:

Babi néni írta...

Milyen jó ötlet!

Nekem idén a kicsi pincér lesz vagy denevér (minden nap más szeretne), a nagyot viszont brazil jelmezbe kell húzni, úgyhogy mindenki szambatáncos lesz fekete-pirosban.